Ssl certificaat

SSL Certificaat wettelijk verplicht?

De verantwoordelijkheid van websitebezitters is overigens niet vrijblijvend. De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht het beveiligen van persoonsgegevens via internet. Niet alleen economische, maar ook sociale fraude ligt ten grondslag aan deze wetgeving, die zware sancties impliceert voor websites die slecht of niet beveiligd zijn. Overigens, de Nederlandse wet verplicht het beveiligen van een website, maar niet het gebruik van een SSL certificaat.

ev-ssl-certificaat-browser.png

Het College Bescherming Persoonsgegevens is in Nederland verantwoordelijk voor de handhaving van die wet en de boetes voor het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot wel €4500,-. De kosten van slechte beveiliging kunnen nog verder oplopen wanneer een website aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van bezoekers door toedoen van slecht beveiligde communicatie.

Wanneer is deze wet van toepassing voor u?

Heeft u een website waarop persoonlijke gegevens ingevuld moeten worden? Bijvoorbeeld een webshop of een pagina met een contactformulier waarop bezoekers hun contactgegevens moeten achterlaten? Dan is een SSL certificaat eigenlijk onmisbaar, zelfs als bezoekers alleen hun e-mailadres achter dienen te laten voor het nazenden van informatie. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden, want voor elke website, groot of klein, biedt isadesign een SSL certificaat dat naadloos aansluit op uw website, organisatie en doelgroep.

SSL Certificaten

De mate waarin u kunt aantonen dat uw website veilig, discreet en dus betrouwbaar is, speelt een steeds belangrijkere rol bij succesvol online communiceren of ondernemen. Bezoekers van uw website moeten zeker weten dat persoonlijke gegevens via een beveiligde verbinding ook daadwerkelijk alleen bij ú terecht komen. SSL is dé manier om transacties van gegevens zonder risico via internet te versturen én om aan uw bezoekers aan te tonen dat de website die ze bezoeken daadwerkelijk van u of uw bedrijf is. Niet alleen omdat consumenten steeds bewuster kiezen voor beveiligde en gecertificeerde websites, maar ook omdat de Wet bescherming persoonsgegevens dit u simpelweg voorschrijft.

Voorkom boetes, teruglopende bezoekersaantallen en potentiële imagoschade, en verzeker u zelf van een veilige, en dus succesvolle, website met een SSL-certificaat van isadesign.nl.

Wat is een SSL Certifcaat? 

Een SSL Certificaat is een identiteitskaart voor uw website en een duidelijk signaal aan uw bezoekers dat de verbinding met de website versleuteld en dus beveiligd is. SSL (Secure Sockets Layer)* is de naam voor een encryptie-protocol dat het mogelijk maakt om communicatie op internet te beveiligen. Door middel van een complexe versleuteling van de verzonden gegevens kan zowel de authenticiteit van een website, als de veiligheid van de verbinding waarover de gegevens worden verzonden gewaarborgd. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding is gegarandeerd van wie een bezoeker denkt dat deze is, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd.

Websitebezoekers herkennen een website met SSL verbinding aan het gesloten slotje in de adresbalk van de browser en https:// voor een webadres, en voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig dat verstrekt is aan één specifieke website. De browser geeft dus altijd aan dat de communicatie veilig en versleuteld is, maar ook dat de bezoeker alle relevante informatie over de eigenaar van de het certificaat op kan vragen, om zeker te weten dat de vertrouwelijke informatie naar de juiste ontvanger gaat.

SSL is een krachtig instrument bij het beschermen van uw klanten of bezoekers tegen misbruik van gegevens die op uw website worden ingevuld of opgehaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan creditcardgegevens, online bestellingen van producten, contactgegevens, wachtwoorden en gebruikersnamen, en vertrouwelijke communicatie via een website.

Secure Socket Layer Certificaten

Domain
Validation
Organisation Validation Extended Validation
Prijs vanaf (per jaar)* € 75,- € 189,- € 300,-
Garantie $ 100.000 $ 100.000 $ 150.000
Encryptie 256 bit 256 bit 256 bit
Levertijd in werkdagen 1 a 2 2 a 5 5 a 10
Ip adres voor ssl certificaat inbegrepen accept.png
Bedrijfsgegevens in certificaat -
PDA en Smartphone ondersteuning - -
Groene adresbalk - -

*genoemde prijzen zijn excl btw. Wijzigingen voorbehouden.

Alle voordelen van SSL Certificaten op een rij

Waarom u zou moeten kiezen voor een SSL certificaat? We zetten de voordelen graag voor u op een rij:

Meer omzet - Consumenten op het internet zijn zich steeds bewuster van de online veiligheidsrisico's en kiezen voor aangetoonde betrouwbaarheid. Een SSL certificaat toont website bezoekers dat u veiligheid en integriteit serieus neemt.

Gegarandeerde veiligheid - Met de SSL certificaten bent u er zeker van de dat de gegevens die er tussen uw website en uw bezoekers worden uitgewisseld niet kunnen worden afgeluisterd en misbruikt. Belangrijk voor u, van cruciaal belang voor uw klanten.

Eenvoudig en Snel - Het installeren van een SSL certificaat kost u geen enkele moeite. Na uw bestelling installeert isadesign.nlhet certificaat voor u en u bent vanaf dat moment direct beveiligd en gecertificeerd. isadesign.nlhandelt uw bestelling snel af en biedt professionele ondersteuning bij het selecteren en configureren van het juiste product voor uw website.

Beperk financiële risico - Een SSL certificaat voorkomt veel onverwachte kosten als gevolg van schade die u zelf of, nog erger, uw klanten oplopen door onbeveiligde en onbetrouwbare interactie en verbindingen. Naast de schade waar u zelf voor opdraait, kunt u ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u uw klanten berokkend. Daarnaast kunt u in sommige gevallen beboet worden wanneer u op cruciale momenten niet in kunt staan voor de veiligheid van de gegevens of de privacy van uw klanten.

Wilt u meer weten over dit of andere SSL certificaten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met op met onze servicedesk via 0416-880440 voor meer informatie of advies bij de selectie en configuratie van het juiste beveiligingsniveau van uw website.Deel deze pagina