www.isadesign.nl 4.1 out of 5 (based on 143 ratings)

Professionele Webshop

  • 27-11-2010

Professionele Webshop

Stel je wilt een eigen professionele webshop beginnen of je bestaande winkel uitbreiden met een webshop.  Bedenk dan dat het opzetten van een professionele winkel op internet, de zogenoemde webshop, ook een professionele aanpak vereist.

In dit artikel enkele tips waar je aan kan denken bij het beheren en starten van een professionele webshop met isawebshop.

Is er behoefte aan je producten?
Je kunt nog zo’n goed idee hebben maar als niemand op je producten of diensten zit te wachten, heeft het weinig zin een webshop te beginnen. Indien je al een bestaande winkel hebt, weet je dat er behoefte is aan een bepaald soort goederen.

Markt onderzoek ?
Met behulp van een isawebshop kun je je afzetmogelijkheden vergroten. Mocht je als startende ondernemer uit het niets een webshop willen beginnen, kun je overwegen eerst een marktonderzoek uit te voeren. Hiermee weet je zeker naar welke producten vraag is en voorkom je dat je veel tijd en geld besteed aan een webshop die geen klanten heeft. Kortom, maak een goed plan om uw webshop succesvol te maken.

Tips voor het opzetten van een professionele webshop
Ben je er zeker van dat je een webshop wilt opstarten? Dan volgen hier een aantal tips waar je aan kunt denken.

KvK en BTW
Omdat in een webshop producten worden verhandeld, ben je als eigenaar van de digitale winkel automatisch ondernemer. Dat houdt in dat je jezelf moet registreren bij de Kamer van Koophandel en een BTW nummer moet aanvragen. Ook moet je over de verkochte producten BTW berekenen en afdragen. 

Concept
Niet alleen de producten in, ook het uiterlijk van je webshop is belangrijk. Een onoverzichtelijke site wordt even snel weer verlaten als ‘ie gevonden wordt. Over het algemeen moeten klanten binnen een aantal klikken het product hebben gevonden,  anders gaan ze weg.

Zorg ook voor grote en duidelijke afbeeldingen en specificaties van de producten die je aanbiedt. Klanten kunnen ze immers niet zelf bekijken of vasthouden. Daarom is het van belang dat de eigenschappen van de producten duidelijk worden omschreven. Vermeld bijvoorbeeld duidelijk de afmetingen van de spullen die je levert.

Kies een goede domeinnaam
Denk ook na over een goede bedrijfsnaam en dito domeinnaam. Als deze gemakkelijk te onthouden is, heb je kans dat klanten niet alleen via Google binnenkomen direct het adres intypen.

Isawebshop voor uw professionele webshop
Achter een professionele webshop zit een goed systeem. Indien je een professionele webshop wilt en er landelijk mee wilt verkopen, is het aan te raden isawebshop te gebruiken. Wanneer je isawebshop aanschaft met Content Management Systeem (CMC) kun je zelf gemakkelijk de inhoud van je webshop aanpassen zonder dat je verstand van webdesign hoeft te hebben.

Betaalmogelijkheden
Gekochte producten moeten worden afgerekend. Zorg ervoor dat je klanten diverse mogelijkheden hebben om af te rekenen, bijvoorbeeld door middel van credit card of eenmalige machtiging. Een handig betaalsysteem is iDeal, waarmee klanten kunnen betalen door middel van internetbankieren bij hun eigen bank. Meer over online betaalmogelijkheden van isawebshop hieronder

isawebshop ondersteund o.a. de volgende betaalmogelijkheden

  • ideal
  • buckaroo.
  • multiSafePay.
  • ogone.  
  • paypal

 

Reclame maken
Ook voor een webshop moet je reclame maken, je staat niet automatisch bovenaan de zoekresultaten van Google. Links naar je website en het aanmelden bij diverse zoekmachines is een goed begin. Meer over het promoten van je website kun je hier vinden.

Kortom
Realiseer je dat je met een webshop echt gaat ondernemen. Ook online klanten zijn echte klanten..... ‘

Relevante webshop links:
isawebshop
isawebdesign
domeinnaamregistratie
isagoogle

Meer informatie over dit webshop projecten of andere projecten ? Bekijk onze portfolio

Vrijblijvende offerte

Overtuig uzelf van de uitgebreide CMS webdesign mogelijkheden van isawebshop cms !

Offerte aanvragen

Meer informatie over isawebshop ?

Wilt u meer weten over ons bedrijf of onze diensten neem dan contact met ons op

Of bel nu 0416-880440Deel deze pagina